Je Dana Morávková návrhářkou značky ELEGA by Dana M?

Je Dana Morávková návrhářkou značky ELEGA by Dana M?

Značka ELEGA by Dana M je podznačkou firmy ELEGA od jara roku 2014. Letos tak slaví již krásné páté narozeniny.  Od té doby vzniklo k dnešnímu dni neuvěřitelných 22 kolekcí, jelikož v některých sezónách vznikly i tři kolekce najednou, stejně jako je tomu i tuto sezónu. Nikdo takový úspěch této značky nečekal a každý se ptá: Je Dana Morávková pouhou tváří značky ELEGA by Dana M, nebo její návrhářkou? Jak sama Dana často říká “já nejsem žádná návrhářka, ale kabelky prostě miluji a jsou mou vášní.”

IMG_8422

Jak to tedy je? Pravda je však přesně uprostřed. Dana při každé cestě za hranice navštěvuje butiky světových i lokálních návrhářů. Ráda konzultuje s odborníky aktuální trendy a samozřejmě si občas i nějaký zajímavý kousek doveze domů. Sleduje zajímavé detaily, které nám předává. Sdílí s námi své nové nápady a my se díky těmto detailům snažíme vytvořit ucelenou kolekci. Dana nám tedy dává impulzy a svůj osobitý styl. Dokáže o kabelkách mluvit hodiny. Mimoto velice obdivuje lidi, kteří dokáží něco vytvářet rukama – ať je to dokonalá hra na piano nebo výroba kabelek. Ráda chodí po naší dílně a obdivuje, zlaté české ručičky našich zaměstnanců, jak umí své řemeslo a my díky nim pokračujeme v dlouholeté tradici naší firmy.

Vyrobit takové množství kolekcí stojí spoustu času, práce, příprav a organizace. Vznik každé kolekce potřebuje svůj čas. Materiály musíme vybírat více jak půl roku dopředu a podle materiálů vymýšlíme nové tvary kabelek. Výrobky se však ještě finálně dolaďují těsně před uvedením na trh, abychom měli jistotu, že je vše, jak má být. Dana si vždy ráda bere jednu kabelku z kolekce na testování, což je důležité, aby se předešlo problémům, které mohou vzniknout během užívání. Snažíme se vyrábět kabelky, které respektují nároky našich zákaznic, jsou nositelné a přitom odpovídají aktuálním módním trendům.

Celý náš tým v čele s paní majitelkou Evou Šedinovou a Danou tráví hodiny konzultacemi, co nového budeme moci nabídnout , co na našem trhu ještě chybí. Procházíme evropské trendy, aktuální nabídky kůží i kování a hledáme směry, které vás zaujmou. Všichni si přejeme, aby naše zákaznice získaly závislost na značce ELEGA by Dana M, protože přeci jedna kabelka nikdy nestačí.

IMG_8455

Pojďme se však podívat, co nového jsme pro vás vytvořili pro sezónu jaro/léto 2019. Jak už jsme zmiňovali, jedná se o tři kolekce:

NAUSICA

Jako první vznikla kolekce Nausica, kde jsme se nechali inspirovat klasickou elegancí let minulých, ale použili jsme nejmodernější materiály. Aktuální trend retra v novém pojetí nás nadchnul, a proto jsme jej následovaly. Vznikla tak nová kolekce ve dvou barevných variantách – černá/bílá/kapučíno a modrá/bílá/tělová. Je zde zkombinovaná hladká struktura klasické kůže a kůže s vtištěným designem jemných kár. Díky tomu je celá kolekce naprosto unikátní a hravá. Vybírat můžete mezi Velkou taškou na rameno pro každou manažerku, malé a střední Crossbody i velkou Shopper taškou. Naprosto dokonalá a výjimečná je Klopnová taška, kde je na předním i zadním díle klopínka. Ke kolekci vznikly i nové varianty peněženek. Celou tuto kolekci si můžete prohlédnout zde: Nausica

IMG_0049

BOHEMICA

Jako oslavu tradiční české ruční práce v moderním pojetí vznikla kolekce Bohemica. Opět jsme si vzali na pomoc českou sklářskou firmu PRECIOSA Components, která je jedničkou v bižuterii a vznikly tak ručně vyrobené brože, kterými jsou osázeny naše výrobky. Vznikly tak jedinečné kousky, kde každý je unikátem. Vyrobeny jsou z jemné luxusní kůže Nappa. Tyto šperky jsou nepřehlédnutelné. Abychom jsme podtrhli moderní pojetí, přidali jsme do kolekce i ledvinky a batůžky, které si každý okamžitě zamiluje. Další možností jsou tak oblíbené malé a velké Bonbony, které vás nadchly už minulou sezónu v kolekci Fiore.  Pokud jsou pro vás tyto brože „až moc“ připravili jsme i variantu bez broží, pouze s logem ELEGA by Dana M. K těmto výrobkům si můžete koupit široký popruh osázeny brožemi. Takový popruh pak můžete použít i na kabelku z jiných kolekcí.

K ledvinkám si můžete koupit opasek ve stejné barvě jako ledvinka, či naopak v kontrastní barvě. Koupit si však můžete i popruh k nošení ledvinky jako psaníčko crossbody. Variabilita je neomezená a záleží pouze na vlastním vkusu. Batůžek je také variabilní, oba popruhy jsou délkově nastavitelné a na karabiny, takže může být nošen jako klasický batůžek, ale i jako kabelka.

Barevné varianty jsou žlutá, oranžová, tělová, fialová, modrá a šedá. Celou kolekci naleznete zde: Bohemica

[![Batůžek Bohemica]IMG_0113

DARLING

Kolekce, kterou využijete v každé situaci. Shopper taška je klasickým pracantem. Vejdou se do něj dokumenty A4, do přední kapsy můžete dás drobnosti jako peněženku a klíče a do zadní zipové například telefon. Klopnová kabelka je skvělým společníkem na každodenní zařizování ve městě. Díky širokému dnu je velice prostorná a elegantní zároveň. Na zadním díle je zipová kapsa, připravená na váš telefó a další drobnosti. Třetím kouskem v této kolekci je Placka, kterou využijete, když potřebujete jen vyběhnout na oběd a stačí vám pouze telefon, peníze, klíče a doklady.

Všechny kabelky jsou vyrobeny z krásné pevné kůže s výraznou zrnitostí. Hlavním znakem celé kolekce je kapsa na předním díle uzavíraná zámkem do tvaru D. Celá kolekce uznává tradiční pevné tvary v zajímavých a hravých barvách, ale i těch klasických, – černá, písková, červená, tmavě zelená, a lila. Kabelky vypadají jak velice elegantně, tak mladistvě. Kolekci Darling si můžete prohlédnout zde

![Dana Moráková s kabelkou Darling]IMG_9867
Naše kabelky jsou prostě dělané srdcem nejen naším, ale i Dany Morávkové.