Co je Saffiáno a jak o něj pečovat

Co je Saffiáno a jak o něj pečovat

Vzor Saffiano vynalezl sám majitel společnosti Prada, Mario Prada. Prada si patentovala tento nový vzhled kůže a od té doby ji používala pro mnoho svých nejúspěšnějších kabelek. Po vypršení patentu začaly tento design kůže používat i další značky. Nejen výrobci kabelek, ale i zákaznice tento dezén stále milují pro jeho praktičnost. Originální Saffiano bylo vytlačeno na lícovou teletinu, nyní se používají spíše povrchované štípenky. Jedná se o nižší vrstvu kůže, která se potáhne speciálním povrchem a poté naválcuje dezén Saffiano. My používáme 1. vrstvu štípenky, která si stále zachovává vlastnosti lícové kůže, ale přitom je celistvá – bez jizev a vrásek, které dělají správný vzhled pravé kůže. Na naše výrobky používáme kůže z Itálie od prověřených dodavatelů, abychom mohli garantovat dlouho životnost našich výrobků při dodržení pravidel níže.

Saffiano je obrovský pojem, ale postupem času vznikla i celá řada dalších druhů štípenkových kůží s vytlačeným dezénem. Jejich název se vždy odvíjí od druhu vytlačeného vzoru – Ratan, Palmellato a mnoho dalších. Všechny tyto kůže mají díky zavoskovanému povrchu velkou odolnost vůči skvrnám a vodě.

Pokyny pro péči o výrobky ze Saffiána

Povrchované štípenky s vlisovaným dezénem jsou velmi odolné, téměř bezúdržbové a snadno čistitelné. Díky voskovanému dezénu není potřeba výrobek krémovat před prvním použitím. Stačí použít pouze impregnaci ve spreji. Výrobek je možné oživit a vyčistit následujícím postupem:

  • – Výrobek otřete vlhkým hadříkem a osušte
  • – Použijte čistící, ošetřovací krém (my používáme HG 4 v 1) v případě jemného znečištění je možné použít i dětské vlhčené ubrousky, nebo odličovací mléko
  • – Můžete použít i impregnaci (my používáme impregnaci na kůži HG)
  • – V případě odolných skvrn je možné použít čistič skvrn pro kůži (my používáme ve spreji HG, nebo i vlhčené ubrousky)

K čištění lze použít i navlhčený měkký kartáč, dávejte však pozor, aby jste na něj příliš netlačili, protože by mohl poškodit lesk a vzor kůže.

Pokud vám výrobek zmokne, nechte jej volně uschnout při pokojové teplotě, ideálně v místě proudění suchého vzduchu, mimo zdroj tepla.

Kůže Saffiano se musí chránit před poškozením ostrými předměty, jelikož je poté povrch neopravitelný.

Veškeré prostředky nejdříve vyzkoušejte na méně viditelném místě, aby nedošlo k poškození výrobku. Tyto rady jsou pouze naším doporučením a za případné poškození výrobků neručíme.

Skladování výrobků ze Saffiána

Kůže Saffiano je pevná a není pružná. Používá se hlavně na pevné kabelky, a proto je musíme chránit před pomačkáním. Kabelku, kterou zrovna nenosíme, vycpeme papírem. Je jedno, jestli novinami, nebo originálním papírem. Kabelku musíme chránit před přímým slunečním světlem i výkyvy teplot. Držadla musí být vždy směrem nahoru, abychom předešli jejich zlomení. Ideální je, pokud můžete dávat kabelku do textilního „dust bagu“ s držadly ven, kde bude kabelka chráněna před prachem a přenosem jiných barev, přitom budou držadla kabelky bezpečně zafixována.

Pokud dojde k pomačkání výrobku, můžete zkusit místo opatrně nahřát fénem a vycpat výrobek papírem do požadovaného tvaru.

Snažíme se u svých výrobků poskytovat i pozáruční servis. Potřebujete-li opravit i vaši kabelku či peněženku, neváhejte se na nás obrátit a pokusíme se Vám nabídnout nejlepší možné řešení.